Aktuelle lenker

Lenker til lærestoff i etologi og dyrevelferd

En rekke nettsider har aktuelt og faglig kvalitetssikret stoff om dyreatferd og dyrevelferd. Dette er stoff som er fritt tilgjengelig, men elevene bør bruke kildehenvisning når de bruker stoffet i rapporter som de lager.

www.animalpickings.com  – Populærvitenskapelig nettside for Faggruppe etologi og husdyrmiljø ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap.

www.animalwelfarehub.com/LearningMaterials – Nettside med engelskspråklige «learning objects» innen dyrevelferd, laget av et internasjonalt forskernettverk med midler fra EU. NMBU deltok i dette. De ulike læringsobjektene har ulike nivåer, men med brukbare engelskkunnskaper er de ikke så vanskelige. Her er det en fin mulighet til å kombinere bruk av engelsk og biologi i undervisningen.

www.braastad.info – Bjarne O. Braastads egen nettside med enkelt fagstoff om etologi, dyrevelferd, katter, og forholdet mellom dyr og mennesker.

www.facebook.com/ForeningenNorskeEtologer – Den offentlige facebook-siden til Foreningen Norske Etologer. Mange av oppslagene her inneholder lenker og videoer som belyser dyrs atferd.

App’en «Katten». Denne gratis app’en kan du lagre på smarttelefonen din eller nettbrettet ditt, eller PC’en! Scan QR-koden nedenfor til app’en med smarttelefonen din, åpne lenken og lagre som Bokmerke i telefonen. Eller skriv inn hele nettadressen: http://startapp.wam.no/appm/no7wkya042o3t2. I app’en ligger det forskjellige informasjoner om katter: katteatferd, katteorganisasjoner, kattevideoer, kattebilder og mer. Enda mer kommer etter hvert. Den er helt gratis, og kan ikke lastes ned fra App Store, Google Play eller lignende, men den kan brukes på alle plattformer, Android, iPhone, Windows.

Lenker til organisasjoner og institusjoner

www.etologi.no – Nettsiden til Foreningen Norske Etologer, der det finnes stoff om etologer og nyheter innen dyreatferd.

www.facebook.com/ForeningenNorskeEtologer – Den offentlige facebook-siden til Foreningen Norske Etologer. Mange av oppslagene her inneholder lenker og videoer som belyser dyrs atferd.

www.naturfag.no – Biologi – Naturfagsenterets nettside for biologi.

www.naturfag.no – Forskerspiren – Naturfagsenterets nettside for Forskerspiren i naturfagplanene.

www.bio.no – Norsk Biologforenings nettside

www.animalia.no – Animalia er en organisasjon som gir faglige råd til husdyrnæringene.

 

Etologer ved universitetene
QR-kode til app’en «Katten».
Foto: NMBU/Håkon Sparre